Αυτοπαρουσιαστικό Κείμενο Συνέλευσης

Η συνέλευση “Υπόλοιπο Μηδέν” ξεκίνησε όταν θεωρήσαμε πως η ύπαρξη μιας αντιϊεραρχικής δομής ,που ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με το ζήτημα των βασικών μας αναγκών είναι απαραίτητη. Κι όταν λέμε βασικές ανάγκες εννοούμε σίτιση, στέγαση, μετακίνηση, νερό, ρεύμα, υγεία… Πρωταρχικός στόχος της συνέλευσης είναι η όσο το δυνατόν η μεγαλύτερη κατανόηση και διάδοση της αντίληψης πως οι βασικές μας ανάγκες (αυτές που-δεν-ζεις-χωρίς, αλλά παρ’ όλα αυτά έχουν γίνει εμπορεύματα) πρέπει να είναι ελεύθερες για όλους.

Προερχόμαστε από τη συνέλευση για τη διεκδίκηση των βασικών μας αναγκών μέσα κι έξω από τις σχολές, η οποία λειτουργούσε τον προηγούμενο χρόνο στο πανεπιστήμιο και κατά συνέπεια η ανάλυση που παρήγαγε είναι κομμάτι μας, καθώς και συμμετείχαμε ενεργά στην Κατάληψη Κυλικείο Οκτάγωνο. Λειτουργούμε αυτοοργανωμένα, αδιαμεσολάβητα και ισότιμα, βασιζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις, παρεμβαίνοντας  στους χώρους καθημερινότητάς μας, στο πανεπιστήμιο και στο κέντρο.

Συμπερασματικά, είμαστε άτομα που νιώσαμε την ανάγκη να υπερασπιστούμε όλους εμάς που δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να πληρώνουμε για τα αυτονόητα, παρεμβαίνοντας στον δημόσιο χώρο/λόγο, συμβάλλοντας έτσι, έστω και ελάχιστα στην προώθηση του ταξικού ανταγωνισμού σε μια εποχή που τίποτα δεν θεωρείται αυτονόητο.

Και το κείμενο σε  pdf